Updutch
© Updutch 2024
Privacyverklaring Cookiebeleid

Website en design trends voor 2024: onze mening

Webdesign & UX/UI

Geplaatst op

Weer een jaar verder, dus is het weer die tijd van het jaar waarin we vooruitkijken naar wat de toekomst ons brengt op het gebied van webdesign. Met het razendsnelle tempo van technologische vooruitgang en veranderende consumentenvoorkeuren, is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends om je online aanwezigheid fris en relevant te houden. Laten we samen een duik nemen in de wereld van webdesign en ontdekken wat 2024 voor ons in petto heeft!

Designers-Table

Micro-interacties: een grote impact

In 2024 zullen micro-interacties eindelijk echt zijn intrede gaan maken. Deze subtiele, responsieve animaties en feedbacks zorgen voor een naadloze en boeiende gebruikerservaring. Van knopveranderingen tot hover-effecten, het draait allemaal om het creëren van een gevoel van vloeiendheid en interactie op microniveau. Het resultaat? Gebruikers blijven langer op je site hangen en genieten van een meer bevredigende online ervaring. Wat ons betreft een blijvertje!

Dark Mode: niet slechts een schaduw van het verleden

Dark mode is niet langer een nichefunctie, maar een mainstream ontwerpkeuze. Steeds meer websites bieden gebruikers de mogelijkheid om over te schakelen naar een donker kleurenschema voor een oogvriendelijkere ervaring, vooral 's nachts. Bovendien geeft het een gevoel van moderniteit en esthetische elegantie aan je site. Daarnaast ook nog een duurzame keuze, aangezien zwart minder energie gebruikt dan wit op je beeldscherm.

Duurzaamheid: groen is het nieuwe zwart

Duurzaamheid wordt niet alleen een maatschappelijk thema, maar ook een ontwerptrend. Websites zullen streven naar een groenere en milieuvriendelijkere uitstraling door middel van eco-vriendelijke kleurenschema's, minimalistische ontwerpen en energiezuinige technologieën.

In 2024 draait alles om het omarmen van technologische innovatie en het begrijpen van de steeds veranderende behoeften van gebruikers. Of het nu gaat om micro-interacties, dark mode, visuals, Voice User Interface of duurzaamheid, deze trends bieden niet alleen een esthetische meerwaarde, maar ook een strategisch voordeel om jouw online aanwezigheid te versterken.

We vertellen je graag nog meer over de trends van komend jaar. Neem er gerust contact over op. Uiteraard nemen we deze trends ook mee in trajecten voor nieuwe websites, maar zorgen we er ook voor dat je website tijdloos is. Het beste van beide werelden dus.

Photo by Krisztian Tabori on Unsplash

Nieuws, artikelen & meer

Lees ook deze blogs
Wat is Google Tag Manager? Een korte introductie
Online marketing

Wat is Google Tag Manager? Een korte introductie

Google Tag Manager (GTM) is een krachtige tool die het gebruik van trackingcodes vereenvoudigt en het databeheer verbetert. Dit artikel is een algemene inleiding, waarin de belangrijkste onderdelen zoals datalayers, containers, tags, triggers en variabelen worden uitgesplitst. Of je nu een doorgewinterde marketeer bent of een beginner, het begrijpen van de functionaliteiten en voordelen van Google Tag Manager is cruciaal voor het optimaliseren van je online aanwezigheid.

Lees blog
De sleutel tot succes: Responsive webdesign voor kleine bedrijven
Webdesign & UX/UI

De sleutel tot succes: Responsive webdesign voor kleine bedrijven

In het snelle digitale landschap, waar online aanwezigheid onmisbaar is, moeten kleinere bedrijven elk beschikbaar hulpmiddel gebruiken om op te vallen. Responsive webdesign is een cruciaal aspect dat de online aanwezigheid van een klein bedrijf kan maken of breken. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van responsief webdesign en hoe het kleine bedrijven naar succes kan leiden in de digitale wereld.

Lees blog
Een gebruiksvriendelijke vergelijking tussen Kirby en WordPress
Webdevelopment

Een gebruiksvriendelijke vergelijking tussen Kirby en WordPress

Het vinden van het juiste Content Management Systeem (CMS) voor je website kan moeilijk zijn in het enorme landschap van verschillende CMS systemen. Kirby en WordPress zijn twee populaire oplossingen voor mensen die op zoek zijn naar een probleemloze manier om hun website bij te houden. In deze vergelijking bekijken we de fundamentele verschillen tussen deze twee platforms zonder teveel in technische details te treden.

Lees blog
Bekijk meer blogs