Updutch
© Updutch 2024
Privacyverklaring Cookiebeleid

Je website presteert slecht? 5 zaken die je beter kunt vermijden

Webdesign & UX/UI

Geplaatst op

Voor het maken van een effectieve website is meer nodig dan alleen een mooie vormgeving; het vermijden van veelvoorkomende valkuilen is net zo belangrijk. Dit artikel werpt een licht op de vijf ergste dingen die je moet vermijden bij het maken van een website, zodat je online aanwezigheid niet alleen boeiend is, maar ook bezoekers omzet in tevreden gebruikers. Of je nu een doorgewinterde webmaster bent of een beginner, inzicht in deze valkuilen kan je helpen een website te maken die een positieve en blijvende indruk achterlaat.

1. Onoverzichtelijke website en slechte navigatie

Een onoverzichtelijke website overweldigt bezoekers en bemoeilijkt de navigatie. Vermijd een overdaad aan tekst, afbeeldingen en pop-ups. Kies in plaats daarvan voor een overzichtelijke lay-out met intuïtieve navigatie, die gebruikers naadloos door jouw website leidt. Een duidelijke website verbetert namelijk de hele ervaring en moedigt aan tot verkennen. Bedenk goed welke elementen echt nodig zijn en bepaal op voorhand wat belangrijk is en je echt wil uitdragen naar jouw bezoekers.

2. Trage laadtijden

Tegenwoordig moet alles sneller, en een traag ladende website is dan een grote afknapper. Optimaliseer afbeeldingen, voorkom onnodige plugins en investeer in betrouwbare hosting om te zorgen voor snelle laadtijden. Snelheid verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar heeft ook een positieve invloed op de positie in zoekmachines. Bekijk ook deze blog van ons hierover als je meer wil weten.

3. Gebrek aan mobiele responsiviteit

Nu mobiele gebruikers desktopgebruikers overtreffen, is een niet-responsive ontwerp een doodzonde. Zorg ervoor dat je website zich naadloos aanpast aan verschillende apparaten en schermformaten. Een mobielvriendelijke site bereikt niet alleen een breder publiek, maar verhoogt ook de zichtbaarheid in zoekmachines.

4. Ineffectieve Call-to-Action (CTA)

Een website zonder duidelijke en overtuigende calls-to-action leidt bezoekers niet naar de gewenste acties. Of het nu gaat om het doen van een aankoop, het invullen van een formulier of het inschrijven tot iets: plaats CTA's strategisch op verschillende plaatsen op de website. Gebruik uitdagende en prikkelende woorden om gebruikers aan te zetten tot de volgende stap, zodat de website het beoogde doel dient.

5. Slechte kwaliteit van de inhoud

Inhoud is koning en inhoud van lage kwaliteit kan gebruikers afschrikken en je reputatie schaden. Vermijd grammaticale fouten, onnauwkeurigheden en algemene teksten. Investeer tijd in het maken van boeiende, informatieve en relevante inhoud die aanslaat bij je doelgroep. Inhoud van hoge kwaliteit houdt niet alleen bezoekers betrokken, maar draagt ook bij aan een betere positie in zoekmachines.

Conclusie

Het vermijden van deze vijf veelvoorkomende valkuilen in webdesign is essentieel voor het maken van een website die niet alleen bezoekers aantrekt, maar ook vasthoudt. Geef prioriteit aan een duidelijk en overzichtelijk ontwerp van je website, snelle laadtijden, mobiele responsiviteit, effectieve CTA's en inhoud van hoge kwaliteit om ervoor te zorgen dat je online aanwezigheid voldoet aan de verwachtingen van jouw bezoekers. Door deze valkuilen te vermijden, zorg je voor een positieve gebruikerservaring en meer succes bij het bereiken van de doelen van je website.

Klaar om de prestaties van je website te verbeteren? Of heb je extra hulp nodig om jouw doelen te bereiken? Ons team van experts staat klaar om je te helpen! Neem vandaag nog contact met ons op voor oplossingen op maat die ervoor zorgen dat jouw website weer gaat opvallen.

Nieuws, artikelen & meer

Lees ook deze blogs
Hoe krijg je een optimale klantbeleving (UX) op jouw website?
Webdesign & UX/UI

Hoe krijg je een optimale klantbeleving (UX) op jouw website?

Een naadloze en prettige interactie tussen gebruikers en je site is cruciaal voor het behouden van bezoekers, het stimuleren van conversies en het bevorderen van een positief merkimago. Maar wat is nu precies een optimale User Experience (UX) voor een website? Laten we eens kijken naar de belangrijkste elementen die bijdragen aan een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke online ervaring.

Lees blog
Beste manieren om de snelheid van je website te verbeteren
Webdevelopment

Beste manieren om de snelheid van je website te verbeteren

In de snelle wereld van het internet eisen gebruikers een snelle en naadloze ervaring bij het browsen op websites. De snelheid van je website kan van grote invloed zijn op de tevredenheid van gebruikers, de positie in zoekmachines en het algehele online succes. Langzaam ladende websites frustreren niet alleen bezoekers, maar kunnen ook leiden tot een hoger bouncepercentage en minder conversies. Om ervoor te zorgen dat je website optimaal presteert, kun je overwegen de volgende best practices voor het optimaliseren van de snelheid van je website te implementeren.

Lees blog
Website en design trends voor 2024: onze mening
Webdesign & UX/UI

Website en design trends voor 2024: onze mening

Weer een jaar verder, dus is het weer die tijd van het jaar waarin we vooruitkijken naar wat de toekomst ons brengt op het gebied van webdesign. Met het razendsnelle tempo van technologische vooruitgang en veranderende consumentenvoorkeuren, is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends om je online aanwezigheid fris en relevant te houden. Laten we samen een duik nemen in de wereld van webdesign en ontdekken wat 2024 voor ons in petto heeft!

Lees blog
Bekijk meer blogs