Updutch
© Updutch 2024
Privacyverklaring Cookiebeleid

Website en design trends voor 2024: onze mening

Webdesign & UX/UI

Geplaatst op

Weer een jaar verder, dus is het weer die tijd van het jaar waarin we vooruitkijken naar wat de toekomst ons brengt op het gebied van webdesign. Met het razendsnelle tempo van technologische vooruitgang en veranderende consumentenvoorkeuren, is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends om je online aanwezigheid fris en relevant te houden. Laten we samen een duik nemen in de wereld van webdesign en ontdekken wat 2024 voor ons in petto heeft!

Designers-Table

Micro-interacties: een grote impact

In 2024 zullen micro-interacties eindelijk echt zijn intrede gaan maken. Deze subtiele, responsieve animaties en feedbacks zorgen voor een naadloze en boeiende gebruikerservaring. Van knopveranderingen tot hover-effecten, het draait allemaal om het creëren van een gevoel van vloeiendheid en interactie op microniveau. Het resultaat? Gebruikers blijven langer op je site hangen en genieten van een meer bevredigende online ervaring. Wat ons betreft een blijvertje!

Dark Mode: niet slechts een schaduw van het verleden

Dark mode is niet langer een nichefunctie, maar een mainstream ontwerpkeuze. Steeds meer websites bieden gebruikers de mogelijkheid om over te schakelen naar een donker kleurenschema voor een oogvriendelijkere ervaring, vooral 's nachts. Bovendien geeft het een gevoel van moderniteit en esthetische elegantie aan je site. Daarnaast ook nog een duurzame keuze, aangezien zwart minder energie gebruikt dan wit op je beeldscherm.

Duurzaamheid: groen is het nieuwe zwart

Duurzaamheid wordt niet alleen een maatschappelijk thema, maar ook een ontwerptrend. Websites zullen streven naar een groenere en milieuvriendelijkere uitstraling door middel van eco-vriendelijke kleurenschema's, minimalistische ontwerpen en energiezuinige technologieën.

In 2024 draait alles om het omarmen van technologische innovatie en het begrijpen van de steeds veranderende behoeften van gebruikers. Of het nu gaat om micro-interacties, dark mode, visuals, Voice User Interface of duurzaamheid, deze trends bieden niet alleen een esthetische meerwaarde, maar ook een strategisch voordeel om jouw online aanwezigheid te versterken.

We vertellen je graag nog meer over de trends van komend jaar. Neem er gerust contact over op. Uiteraard nemen we deze trends ook mee in trajecten voor nieuwe websites, maar zorgen we er ook voor dat je website tijdloos is. Het beste van beide werelden dus.

Photo by Krisztian Tabori on Unsplash

Nieuws, artikelen & meer

Lees ook deze blogs
Hoe krijg je een optimale klantbeleving (UX) op jouw website?
Webdesign & UX/UI

Hoe krijg je een optimale klantbeleving (UX) op jouw website?

Een naadloze en prettige interactie tussen gebruikers en je site is cruciaal voor het behouden van bezoekers, het stimuleren van conversies en het bevorderen van een positief merkimago. Maar wat is nu precies een optimale User Experience (UX) voor een website? Laten we eens kijken naar de belangrijkste elementen die bijdragen aan een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke online ervaring.

Lees blog
Een website laten ontwikkelen of toch zelf bouwen: de voor- en nadelen
Webdevelopment

Een website laten ontwikkelen of toch zelf bouwen: de voor- en nadelen

Tegenwoordig is het voor bedrijven, hoe groot of klein dan ook, van cruciaal belang om een goede online aanwezigheid te hebben. Een van de eerste beslissingen die je hierbij moet nemen is of je de website zelf wil bouwen of dat je wil investeren in professionele webontwikkeling. Hoewel een doe-het-zelf website verleidelijk kan lijken, zijn er verschillende redenen waarom kiezen voor professionele webontwikkeling je online succes en gebruikerservaring voor je bezoekers aanzienlijk kan verbeteren.

Lees blog
De 3 belangrijkste punten van de Europese Accessibility Act
Webdevelopment

De 3 belangrijkste punten van de Europese Accessibility Act

In de wereld van digitalisering en technologische vooruitgang staat toegankelijkheid centraal. Voor bedrijven en organisaties in Europa zal de aankomende Europese Accessibility Act een gamechanger zijn, welke in 2025 van kracht komt. Deze wetgeving, ontworpen om digitale diensten en producten toegankelijk te maken voor iedereen, verdient onze volle aandacht. Hier zijn de drie belangrijkste aandachtspunten waarop we moeten letten.

Lees blog
Bekijk meer blogs