Updutch
© Updutch 2024
Privacyverklaring Cookiebeleid

Human Source Group

CMS:
Wordpress
Data:
Otys Recruitment
Doorlooptijd:
5 maanden

Je huidige website is prima, maar je overweegt een verdere optimalisatie. Je wilt niet langer gebonden zijn aan de beperkingen van een standaard sjabloon vanuit een CRM-systeem. Je streeft naar een website die niet alleen beter presteert in termen van SEO, maar ook je klanten inspireert, informeert en aanzet tot actie. Hoe kun je dit bereiken?

Vacancy-mockup

Deze vraag werd aan ons voorgelegd door Jouk Pols van Human Source Group. Hij benaderde ons met de uitdaging om de gegevens uit het Otys CRM-systeem naadloos te integreren in de nieuwe website, zonder beperkt te worden door de bestaande sjablonen. Na grondig onderzoek ontdekten we dat er een WordPress plugin beschikbaar is die deze integratie mogelijk maakt. Het enige aandachtspunt is dat deze plugin nog in ontwikkeling is, wat de implementatie enigszins uitdagend maakt.

"Begin 2023 hebben wij diverse partijen gesproken over een samenwerking met betrekking tot de nieuwbouw van onze website. Alle partijen kwamen een presentatie geven over hun werkwijze en de samenwerking met ons. Hier sprong Updutch direct op een positieve manier uit. De professionals van Updutch straalden enthousiasme uit en kwamen over als een pragmatische organisatie die goed naar ons plan geluisterd had en graag meedenkt. Er werd direct een concreet stappenplan neergelegd waar we mee aan de slag konden."

Jouk Pols

Jouk Pols

Directeur Human Source Group

Het proces van een nieuwe website

Design

Na het succesvol binnenhalen van de opdracht zijn we direct gestart met het opstellen van het initiële ontwerp voor de website. Dit ontwerp is gebaseerd op de specificaties die zijn beschreven in het Plan van Aanpak dat Human Source Group als basis voor de offerte heeft aangeleverd. Bovendien hebben we vooral aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de website, met het oog op gebruikers met visuele beperkingen. Dit aspect krijgt de komende jaren bijzondere prioriteit, aangezien de EU-wetgeving die hierop betrekking heeft in 2025 van kracht wordt.

Het ontwerp is uitvoerend besproken bij Human Source Group op kantoor, waarbij alle relevante belanghebbenden aanwezig waren. Deze bijeenkomst resulteerde in een energieke sessie waarin waardevolle feedback is ontvangen.

Ontwikkeling

Parallel aan het ontwerpproces zijn we begonnen met het opbouwen van de basisstructuur van de website. Dit omvatte onder andere de ontwikkeling van ons op maat gemaakte WordPress-thema en het klaarzetten van fundamentele elementen. Terwijl het ontwerpproces vorderde, nam ook het Wordpress-thema steeds duidelijkere vormen aan.

Na goedkeuring van het ontwerp hebben we onze inspanningen volledig gericht op het volledig vertalen van dit ontwerp naar een bruikbare website.

Richting de livegang

Zodra de ontwikkeling vorm begon te krijgen, hebben we een testversie van de website opgeleverd aan Human Source Group. Zij hebben deze versie van de site vervolgens gevuld met hun eigen inhoud, terwijl wij tegelijkertijd de ontvangen feedback hebben verwerkt. Het is belangrijk om te benadrukken dat een testversie van een website nooit perfect is, wat het een ideale periode maakt voor het identificeren van verbeterpunten.

Nadat zowel Human Source Group als wij tevreden waren over de kwaliteit van de website en Human Source Group tevreden was met hun eigen inhoud, waren we gereed voor de livegang. Aangezien Human Source Group ervoor heeft gekozen om de hosting van de website bij ons af te nemen, konden we dit proces efficiënt uitvoeren. Alles is naar onze server overgebracht, de laatste controles zijn uitgevoerd... En toen was het zover! De nieuwe website is live! Als extraatje een heerlijke taart voor bij de koffie :)

"Een nieuwe website creëren vraagt om goede communicatie tussen de organisatie en de websitebouwers. Nadat de wensen duidelijk in kaart waren gebracht, heeft Updutch het marketingteam volledig meegenomen in het proces. We wilden een website waarbij de marketingafdeling zelf controle had over aanpassingen. Door wekelijkse online meetings leerden wij alles over de achterkant van de website. Ook gebruikten we deze tijd om tussentijds met elkaar te evalueren. Zo kwamen we niet voor verrassingen te staan en wisten wat we van elkaar konden verwachten. Daarnaast reageerde Updutch snel op onze vragen via de mail. Kortom, het was een fijne samenwerking met een resultaat waar we heel trots op zijn!"

Lizzy van Veen

Lizzy van Veen

Online Marketeer Human Source Group

Resultaten nieuwe website

Inmiddels zijn we enkele weken verder en merken we de eerste positieve ontwikkelingen op het gebied van SEO. De Core Web Vitals zijn flink gestegen ten opzichte van de oude website, wat een aanzienlijke verbetering is. Bovendien hebben we enkele aanpassingen doorgevoerd en bugs opgelost om de website verder te optimaliseren.

Wat betreft de conversie van de website, is het nog te vroeg om concrete uitspraken te doen over de resultaten. We blijven echter nauwlettend in de gaten houden hoe bezoekers reageren op de nieuwe website. Tot nu toe zijn er echter al enkele veelbelovende trends zichtbaar. De bouncerate is merkbaar verlaagd, wat aangeeft dat bezoekers langer op de site blijven. Bovendien is het gemiddelde aantal bekeken vacatures per bezoeker toegenomen.

We blijven ons inzetten om de website verder te meten en te verbeteren waar nodig. Ons doel is om de gebruikservaring voortdurend te optimaliseren en de conversie te maximaliseren voor Human Source Group.

Ook na oplevering stopt de service niet

Dankzij de Service Level Agreement die we hebben afgesloten, kunnen we garanderen dat de website veilig, beschikbaar en up-to-date blijft. Bovendien staan we te allen tijde paraat om eventuele vragen en problemen snel en adequaat op te lossen. Dat biedt gemoedsrust en zekerheid.

Jouk, nogmaals hartelijk dank voor het vertrouwen dat je in ons hebt gesteld en voor de prachtige opdracht die we mochten uitvoeren!

Heb jij nou ook een vergelijkbare uitdaging of wil je graag brainstormen over andere ideeën? Dan staan wij klaar om met je samen te werken!

Neem contact met ons op

Bekijk volgend project

Werken bij - Human Source Group

Werken bij - Human Source Group

Wij werden gevraagd voor een werken bij website die zij geheel zelf konden beheren. Deze site is gebouwd op het Kirby CMS platform. Bekijk website →

Bekijk project